Feestelijke opening 20 mei

>>zie hier het beeldverslag

Op 20 mei om 16.30 opende Pim Westerweel het Naarden Festival-OFF. Dit gebeurde in het Vesting Hotel aan de Raadhuisstraat 1. In een korte lezing nam hij de gasten mee door de geschiedenis van het Festival-OFF.

Deze bijeenkomst was meteen de feestelijke opening van de expositie in het Vesting Hotel van de winnaars van de Fotogram Prijs 2016.

Erik Jan Geniets vertelde het publiek vervolgens een aantal anecdotes over de laatste 25 jaar Naarden Festival-OFF. Er werd ook stilgestaan bij het overlijden van Franc Detrixhe die zoveel voor het Festival-OFF heeft betekend.

Iedereen die naar de opening is gekomen: hartelijk dank! We wensen iedereen een prachtig en succesvol Festival-OFF!

 

Pim Westerweel

Pim Westerweel, Foto: Sebastiaan Westerweel.

Pim blies dertig jaar geleden het Fotofestival Naarden leven in na een inspirerend bezoek aan het fotofestival ‘Les Rencontres d ‘Arles’ in Zuid-Frankrijk. Als 14 jarige jongen werd hij al betoverd door de platencamera van zijn vader en die fascinatie is niet meer over gegaan. Hij werkte als fotograaf en cineast bij Artis, maakte veel sportreportages en stortte zich ook op het maken van platenhoezen. Hij maakte er 2000 voor Phonogram. In zijn studio annex fotogalerie toont hij tijdens het Festival vintageprints uit de jaren vijftig van Kees Scherer.

 

 

 

 

Erik-Jan Geniets

Erik-Jan Geniets. Foto: Katinka Claus

Na aanvankelijk een technische studie gevolgd te hebben, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, uiteindelijk een fotovakopleiding gevolgd bij Lex Werkheim en Wim Nienhuis in Amsterdam. In 1990 eindexamen gedaan aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Sindsdien als zelfstandig (commercieel) fotograaf actief. Eerste eigen expositie onder de noemer “OFF” in 1993. Fotogroep Delta-F gebruikte deze naam al sinds 1989. In 1995 op initiatief van Eddy van Wessel en samen met hem het uiteindelijke Fotofestival Naarden Festival-OFF op poten gezet en vorm gegeven. Eddy ging op oorlogspad en ik ben tot 2015 met de coördinatie van het Festival-OFF in de weer gebleven. Nu is het de beurt aan Fotogram.