Levenskracht

Heleen Wiering heeft foto’s van een aantal oudere mensen gemaakt die op hun manier nog volop in het leven staan en genieten van wat ze doen, ieder op zijn eigen manier. Ze dragen soms hun steentje bij en voelen zich nog nuttig. Door een ritueel te hebben is het makkelijker om vitaal te blijven.

Zo heeft zij een portret gemaakt van:
Kleermaker Ali Kirlangicli (81) heeft van zijn werk zijn hobby gemaakt en is nog dagelijks te vinden in zijn kledingatelier in Amsterdam-Oost waar hij ook zijn klanten helpt. Hij brengt zijn tijd door in zijn vertrouwde oude omgeving.
Kosteres Hiety Grimm (96) zorgt dat in het weekend de kerk verwarmd wordt en dat de koffie klaar staat. In de coronatijd heeft ze niet veel kunnen doen. Ze heeft op de deur van de kerk een papier geplakt met handgeschreven tekst:
“Wegens infectiegevaar voorlopig geen diensten!! Bestuur PKN”.

Het thema van het Fotofestival Naarden 2021 is “ The art of living”. Een fotografische viering van het leven. Hoe gaan mensen om met hun leven in de samenleving , in hun bubbel of als individu? Met haar serie Levenskracht, laat zij de kracht en de eigenzinnigheid van deze mensen zien.

Over Heleen Wiering:
Heleen Wiering (1966) exposeert voor de tiende keer in Festival Off. Ze is in 1992 begonnen met fotograferen en 20 jaar lid geweest van Fotogroep Amsterdam. Heleen is lid van DuPho. Terugkerende thema’s bij haar zijn armoede, tradities en tegenstellingen. Ze probeert dit vast te leggen door mensen te portretteren in hun gewone doen en laten.

www.heleenwiering.nl