Foto: Frank Detrixhe

Fotocollectief Delta F

Fotocollectief Delta F bestaat uit vijf fotografen: Ben Ros, Willem Wernsen, John Seegers, Frank Detrixhe (†) en Marco Bastmeijer. Al sinds vele jaren hangen hun foto’s tijdens het fotofestival Naarden tegenover de kerk.

Dutch Masters en Misfits
Dutch Masters durven wij onszelf absoluut niet te noemen, maar Misfits zijn we zeker. Al meer dan 30 jaar goede vrienden, al meer dan 30 jaar elkaar iedere 6 weken verplichten nieuw fotowerk te hebben, meer dan 30 jaar elkaar ronduit de waarheid vertellen om zo de ander te stimuleren het nog beter te doen. Ook al meer dan 30 jaar op deze plek in Naarden hangen tijdens het fotofestival Naarden.
Maar is iedere fotograaf niet eigenlijk een misfit, een buitenbeentje? Verschuilen achter een camera. Liever de voyeur dan de deelnemer zijn? Wel, maar liever niet aanwezig willen zijn? Gedreven door een onuitputtelijke nieuwsgierigheid om vast te leggen.
Is het niet zo dat het buitenbeentje, de fotograaf, er wel een heel eigenaardige levenswijze op na houdt? Het gaat ons om het maken van de foto, het horen van de sluiter en als dit eenmaal gebeurd is, is het eigenlijk klaar. We printen of publiceren soms nog, maar dat is toch ook vaak veel werk en gedoe. Het liefst zijn wij op locatie en spelen wij voor Dutch Master, in de hoop dat de mooiste foto nog moet komen…

Deze tentoonstelling dragen wij uiteraard weer op aan onze twee jaar geleden overleden vriend Frank Detrixhe, die we nog bijna dagelijks missen.