In 2020 kwam voor velen het leven tot stilstand. We moesten een pas op de plaats doen. Zo ook voor kunstenaar en fotograaf Nadja Willems. Om toch door te kunnen fotograferen zette zij een kist van 2×2 meter bij haar op de oprit. Buiten, op 1,5 meter afstand kon er prima veilig gefotografeerd worden. In de maand april fotografeerde zij mensen die met elkaar in lock down zaten. Dit resulteerde in de fotoreeks “Met wie zit jij in lock down?” In deze maand fotografeerde zij 150 verschillende families, huisgenoten en andere bijzondere combinaties. Deze foto’s samen vormen een soort letterbak, in elk hokje gebeurt iets anders.  De foto’s zijn los, vrolijk en vol actie. Willems wilde de mensen even Covid laten vergeten, even lachen in de box. Ook de kijkers wil zij een lach op hun gezicht toveren. We zullen toch weer door moeten en dat kan het beste met een lach op ons gezicht.

Over Nadja Willems
In 1996 rondde Nadja Willems met succes de propedeuse af aan de AKI (ArtEz) in Enschede. Daarna koos ze voor de fotovakschool in Apeldoorn voor verdere technische opleiding in de digitale fotografie.
Zij fotografeert voor diverse opdrachtgevers die op zoek zijn naar een professionele en persoonlijke aanpak met artistieke inslag. Daarnaast werkt zij aan diverse langlopende vrije projecten. Haar werk is bij diverse musea in binnen- en buitenland getoond. Regelmatig heeft zij exposities en staat op kunstbeurzen met haar vrije werk.   

Voor meer informatie: www.nadja.nl