Johan Bosman (1965) is natuurfotograaf met een creatieve blik.

Door zijn werk als bloemist/stylist heeft Johan een scherpe blik op compositie. Wat 10 jaar geleden als hobby begon is uitgegroeid tot een passie om de mooiste momenten in de natuur vast te leggen. Hij bezoekt wekelijks meerdere locaties in Nederland om met veel geduld en kennis van het gedrag van dieren zijn foto’s te maken. In de natuur is Johan in zijn element en geniet van alle bijzondere ontmoetingen.

Johan was vorig jaar genomineerd voor de WNF Frans Lanting fotowedstrijd.

Natuur in Nederland
Wanneer we Johan vragen waar hij zijn mooie foto’s maakt, dan is zijn antwoord “gewoon bij jou om de hoek, maar het juiste jaargetijde en het tijdstip zijn bepalend voor welke dieren je tegenkomt. Ook vroeg opstaan, urenlang wachten op het mooiste licht en het juiste moment horen erbij.”

Colorfull
Johan legt de natuur graag vast in kleurrijke beelden met een creatieve blik. Dit is te zien in zijn dierenfoto’s van onder andere vossen, herten, wilde zwijnen, uilen en ijsvogels. Zeker bij de ijsvogel spatten de kleuren er vanaf.

Expositie “Colorfull” in Passionata Italian Catering, Marktstraat 31

High key
Met zijn zoektocht naar nieuwe verrassende beelden verdiept Johan zicht steeds meer in speciale technieken, waaronder High Key. Dit is een techniek waarbij de foto flink wordt overbelicht. De achtergrond verbleekt en het onderwerp krijgt alle focus. Het geeft een grafisch effect. Mensen denken soms zelfs dat de foto getekend is.

Expositie “High Key” in lunchroom Sans Doute, Marktstraat 33

Johan’s foto’s zijn te koop en beschikbaar op verschillende materialen en met diverse afmetingen. Meer informatie en foto’s zijn te vinden op:

www.johanbosman.com
Instagram: johan_bosman_photography