Over Runway of Life
Runway of Life is gemaakt met gewone mensen als fashion model. De modellen komen allemaal uit Beverwijk en alle foto’s zijn gemaakt in hun eigen leefomgeving. Zelf is zij gelukkig opgegroeid in deze stad, maar leerde naarmate zij ouder werd over het slechte beeld dat buitenstaanders hebben over Beverwijk. Met deze serie wil ze dan ook een positieve associatie meegeven aan haar stad.

In deze serie staan de modellen tijdens het uitvoeren van alledaagse activiteiten in opvallende kleding centraal. Juist in de tijd waarin deze foto’s zijn gemaakt, tijdens de COVID-19 pandemie, zijn het de alledaagse en eenvoudige activiteiten die belangrijker zijn geworden dan ooit. De activiteiten die we normaal gesproken als vanzelfsprekend beschouwden, zijn nu allemaal prominente onderdelen in het dagelijks leven geworden.

Met Runway of Life speelt zij met het idee dat iedereen een fashion model kan zijn in zijn of haar eigen omgeving. Zelfs als dat in een niet-populaire stad als Beverwijk is en zelfs als dat tijdens het uitvoeren van alledaagse activiteiten is.

Over Jolene Adelaar
Jolene Adelaar (1997) is geboren en getogen in Beverwijk, Nederland. Zij is een modefotograaf met een voorliefde voor kleuren, prints en het dagelijks leven. In haar werk zie je vooral foto’s van verschillende mensen in een alledaagse omgeving die alledaagse dingen doen, maar gefotografeerd op een vervreemdende manier door met behulp van mode de kijker te verrassen.

Het werk bevat altijd een humoristische, luchtige, vrolijke en kleurrijke esthetiek. Zij wil dat de kijker kan ontsnappen aan de realiteit, door te laten zien hoe het echte leven eruit zou kunnen zien in haar utopische wereld. Een inclusieve plek waar iedereen zichzelf kan zijn en waar uitgesproken fashion outfits worden geaccepteerd en gewaardeerd.
Zij is in 2020 afgestudeerd aan de Fotovakschool.

www.joleneadelaar.com
https://www.instagram.com/joleneadelaarphotography/