Janneke Veerman (1993) is beeldend kunstenaar, met een fascinatie voor fotografie. Ze fotografeert en maakt mixed media-werken die hun oorsprong vinden in haar fotografische werk.

Ze vangt het niet-direct zichtbare in vaak mysterieuze beelden. Ze heeft oog voor reflecties, details, het wazige en beelden waarin gespeeld wordt met licht en donker. Hierbij is de kwetsbaarheid van het innerlijke zelf een thema dat geregeld terugkomt.

In de drie tentoongestelde werken in de Concept Store grijpt ze ook terug op dit thema. Er is werk te zien van haar nieuwste serie ‘Zoals ’s nachts’ en van haar afstudeerwerk ‘Neem van mij wat er overblijft’.

Neem van mij wat er overblijft (2017)
Terwijl er zich onrust of onzekerheid af kan spelen in de psyche, is dat van buiten niet altijd te zien. Verscholen achter het direct zichtbare ligt een intieme, mysterieuze vluchtwereld. In haar werk ‘Neem van mij wat er overblijft’ toont ze kleine mixed media-werken waarin ze deze kwetsbare kant van een persoon laat zien.

Zoals ’s nachts (2019)
De innerlijke wereld die schuilgaat achter het direct-zichtbare is een plek waarin je altijd alleen bent. Zoals er in het donker een afwezigheid is van een omgeving die eerder wel zichtbaar was. Haar werk ‘Zoals ’s nachts’ gaat over het verontrustende gevoel ergens helemaal alleen voor te staan.

Janneke Veerman is in juni 2018 afgestudeerd als kunstenaar en educator in de kunsten aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

www.jannekeveerman.nl