Elisa 

Elisa is de muze van Alex Blanco sinds zij 7 jaar geleden naar Nederland verhuisde. De portretten van Elise maken deel uit van het grotere project ‘On Motherhood, Femininity and Female Friendships’ (een samenwerking met de Tsjechische fotografe Linda Zhengová) dat de emotionele toestand tijdens de metamorfische levensmomenten communiceert: van een jong meisje naar een vrouw, van een vrouw naar een moeder en van een eenzaam, zelfbewust persoon naar een vriendin.

Over Alex Blanco
Alex Blanco (Oekraïne, 1988) woont momenteel in Den Haag, Nederland. Ze heeft een Master’s Degree in Film & Photographic studies van de Universiteit Leiden en heeft een semester Fotografie als keuzevak gevolgd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag. In 2019 is zij geselecteerd als GUP New Talent 2020 voor de jaarlijkse publicatie over opkomende fotografen in Nederland. En in 2020 stond haar project ‘Meat, Fish & Aubergine Caviar’ op de shortlist voor Fiebre 2020 Dummy Award. Ook stond haar andere project ‘Nothing Will Be the Same’ in 2020 op de shortlist als beste storytelling project van De Zilveren Camera. In 2021 werd ze met het project ‘Meat, Fish & Aubergine Caviar’ finalist van de Female Ukrainian Photographers wedstrijd die door het Odesa Photo Days Festival in samenwerking met het Bristol Photo Festival (UK) in het leven is geroepen. Ook werd haar dummy ‘Meat, Fish & Aubergine Caviar’ genomineerd voor SELF PUBLISH RIGA 2021.

Geïnteresseerd in het creëren van diep persoonlijke, meestal ongemakkelijke, projecten voor de kijker, zorgt Blanco ervoor dat elk van haar series resoneert met haar herinneringen uit het verleden en direct in wisselwerking staat met haar huidige ervaringen. Haar fotoprojecten zijn zeer intuïtief en zelfreflectief.

www.alexandrablanco.com