Responsibility of creation

Is de mens verantwoordelijk genoeg om voor God te kunnen spelen? Deze vraag is de kern van het werk dat gepresenteerd wordt tijden het Festival-OFF. Het symboliseert de machtsstrijd met de natuur. Door de focus op de aftakeling van het object te leggen, wordt de onherstelbaar verwoestende werking van de mens op zijn natuurlijke omgeving weergegeven. Kan uit de as nog iets moois oprijzen?

Door de verscheidenheid van de toegepaste materialen wordt de toeschouwer zich er bewust van dat de wereld niet zo maakbaar is als hij zou kunnen veronderstellen.

Over Lisa Kruiver
Lisa Kruiver (1992) haalt de inspiratie voor haar beeldend werk uit persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen. Deze thema’s vertaalt zij door middel van het maken van handgemaakte 3D-objecten en schaalmodellen, die zij vervolgens vastlegt in fotografische werken. Thema’s zoals het fotografisch fixeren van jeugdherinneringen en van de kunstmatigheid van het bestaan met de daarbij behorende maakbaarheid van de realiteit zijn terugkerende onderwerpen in haar werk.
Zij is in 2019 afgestudeerd aan HKU met fotografie.

Tentoonstellingen

– 2017 fotofestival Naarden – thema “ there to be different’
– 2019 Rietveld paviljoen Amersfoort – expositie ‘ foto finish’ 
– 2019 Volmolen Amersfoort – ‘ waarom staat de kraan open?’
– 2020 HU, opleiding Social Work

www.lisakruiver.nl
info@lisakruiver.nl