Joost probeert de werkelijkheid in een ander perspectief te zetten. Zijn beelden lijken vaak realistisch maar zijn bij nader beschouwing fictie. Met humor en precisie maakt hij een eigen wereld van onderwerpen als architectuur, mens en vrije tijd. Door alledaagse dingen in een andere vorm te gieten geeft hij deze elementen weer nieuw elan.

Joost Wensveen is econoom van beroep maar bleef in zijn hart een gepassioneerd fotograaf. Als autodidact heeft hij zich verschillende stijlen eigen gemaakt. Op de middelbare school kwam hij voor het eerst in contact met fotografie. Vanaf dat moment is hij gefascineerd geweest door fotografie. Joost heeft lang in zwart wit gefotografeerd. Sinds de digitale fotografie is hij ook werk in kleur gaan maken. De digitale fotografie creëerde nieuwe mogelijkheden voor hem.

Een belangrijke inspiratiebron voor zijn werk zijn de magisch realistisch schilders zoals Carel Willink maar ook de Amerikaanse schilder Edward Hopper.

Werk van Joost is opgenomen in het portfolio van Gallery of Sports Art in Parijs van Jean Denis Walter, The Public House of Art in Amsterdam en is tijdens het Naarden Festival-OFF te zien in de Kunsthandel Warnars & Warnars.

Het werk
De foto’s zijn geïnspireerd op het werk van de beroemde Amerikaanse schilder Edward Hopper. Hopper is een schilder van verstilde schilderijen waarbij de kijker een blik krijgt in het leven van de personages. De schilderijen roepen een sfeer van eenzaamheid op met personages die het niet gelukt lijkt hun plek te vinden in de gewone wereld van relaties.

In de foto’s probeert Joost een sfeer van eenzaamheid neer te zetten die ook terug te vinden is in het werk van Hopper. De foto’s nodigen de kijker uit om een eigen verhaal te verzinnen.