Foto: Heleen Wiering. Cuba: stilstand en vooruitgang.

Heleen Wiering – Cuba… Right now! Stilstand en vooruitgang

Als je nu in Cuba komt lijkt het alsof de tijd is blijven stilstaan. Door de langdurige boycot en het communistische systeem dat weinig ontwikkeling stimuleert is er niet veel veranderd. Toch zie je ook de moderne tijd af en toe voorbijkomen. Een enkele elektrische scooter die met geld van familie in het buitenland is gekocht, het toenemende toerisme en sinds anderhalf jaar is er hier en daar toegang tot internet. Langzaam maar zeker verandert het straatbeeld. De foto’s van Heleen Wiering tonen verschillende kanten van het leven van de Cubanen op dit moment: de trots op het revolutionaire verleden, een ossenwagen, maar ook restauratieprojecten en de eerste smartphones.

Cuba: stilstand en vooruitgang.  
Als je momenteel in Cuba komt, lijkt het alsof de tijd is blijven stilstaan. Toch zie je ook de moderne tijd af en toe voorbijkomen. Langzaam maar zeker verandert het straatbeeld. De foto’s van Heleen Wiering tonen de verschillende kanten van het leven van de Cubanen op dit moment.

CV Heleen Wiering:
Heleen Wiering (1966) exposeert voor de achtste keer in Festival Off. Ze is in 1992 begonnen met fotograferen en 20 jaar lid geweest van Fotogroep Amsterdam. Terugkerende thema’s bij haar zijn armoede, tradities en tegenstellingen. Ze probeert dit vast te leggen door mensen te portretteren in hun gewone doen en laten.

Website Heleen Wiering