Yvette van den Berg (1966) is gepassioneerd natuurfotograaf met een boodschap.

Met haar missie “NatuurGeluk voor iedereen” wil zij de schoonheid en de heilzame kracht van de natuur delen en mensen laten verwonderen zoals zij ook verwondert raakt als zij op pad gaat met haar camera. Zij legt de natuur vast op een manier waardoor je zelf ook anders (lees: bewuster) om je heen gaat kijken.

“De natuur biedt ons zoveel geluksmomentjes! Natuur is gratis en voor iedereen beschikbaar, maar kunnen we die schoonheid ook echt zien? Een camera is een prachtig instrument om te leren kijken zónder camera.”

Op de vraag “Natuurgeluk voor iedereen?” reageert Yvette dat zij van mening is dat dit vanzelfsprekend zou moeten zijn. In een ideale wereld kan iedereen zelfstandig en regelmatig de natuur in om de positieve effecten en de heilzame kracht te ervaren. Aangezien niet iedereen hiertoe in staat is, wil zij de schoonheid van de natuur vastleggen en bij mensen naar binnen halen.

“Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat zelfs het kíjken naar natuurfoto’s vele positieve effecten heeft op onze gezondheid en geluksbeleving. We herstellen sneller van ziekte, hebben minder piekergedachten en ervaren minder stress doordat het cortisolniveau in ons lichaam daalt. Natuurbeelden fungeren als “vluchtheuvel” voor onze hersenen. Minder prikkels zorgt voor meer rust en ontspanning. Laten we dan ook zorgen dat we de leef- en werkomgeving vullen met deze heilzame foto’s!

Tot 1 juli 2019 exposeert Yvette haar foto’s in het Muntgebouw in Utrecht. Daarnaast geeft zij lezingen over NatuurGeluk.

Haar foto’s zijn te koop en beschikbaar in verschillende materialen en diverse afmetingen.

Kijk voor meer informatie: www.yvettenatuurfotografie-shop.nl