Fotoboek ‘Vinyl In Stills’ fotograaf Frits van Swoll

Vinyl in Stills, een iconisch fotoboek met pure beelden van zeer bekende Nederlandse artiesten uit de periode ’60 -’70, waaronder, Bonnie St. Claire, The Golden Earring, Benny Neyman, Simon Carmiggelt, Jules de Corte, Martine Bijl en vele anderen.

Van Swoll is autodidact en genoot geen fotografen opleiding. In juli 1973 sierde hij de cover van het fotovaklad FOTOTRIBUNE inclusief interview , toegevoegd met enkele studio foto’s.

Zijn originele platenhoesfoto’s van bekende artiesten heeft van Swoll omgezet in mooi zwart-wit waardoor dit een unieke sfeer weergeeft. Zijn voorkeur is zwart-wit fotografie!

Frits van Swoll: “In dit prachtige salontafel fotoboek krijgt iedere artiest zijn of haar roem en respect terug door een pakkend persoonlijk gedicht geschreven door jazzzangeres Isabella Hajee en schrijfster Katja Gebbink. Overige teksten Peter Voskuil.

Over Frits van Swoll
In de jaren ‘60 en ‘70 weet Frits van Swoll veel bekende artiesten voor de camera te krijgen en maakt hij van een hobby zijn werk. In die periode als freelance fotograaf met eigen fotostudio, hoorde hij bij één van de belangrijkste fotografen voor albumhoezen in de opbloeiende Nederlandse platenindustrie. Na zijn fotografen tijdperk richt hij zich steeds meer op de muziekbusiness en groeit in de jaren tachtig uit tot een van Nederlands meest succesvolle A&R managers. Hij brengt hits van nieuwe sterren als Salt ‘n Pepa (Push it) als eerste in Europa naar Nederland, Sabrina (Boys, boys, boys), tekent de Dijk (Bloedend hart) en is de initiator van Mc Miker G’s en DJ Sven’s wereldhit (Holiday rap). Was ook nauw betrokken bij het succes van Anouk als vormgever van de gelijknamige zwart-wit videoclip ‘Nobody’s Wife’!

In de zomer van 2016 brengt van Swoll zijn jazzfotoboek ‘My Jazz Moments’ uit met unieke foto’s van groten uit de jazzwereld als: Miles Davis, John Coltrane,Thelonious Monk en Bill Evans inclusief mooie teksten van Philip Freriks! Dit fotoboek krijgt lovend recensies!