Tijdens het Foto Festival Naarden zal fotoclub Argentum als deelnemer aan het OFF Festival exposeren in de Kruidentuin van het stadsarchief Naarden. Het thema van deze expositie is;

“Hollands Licht”.

Argentum werd opgericht op 15 April 1969 als onderdeel van de personeelsvereniging “Chefana” van de Chemische Fabriek Naarden, nu Givaudan. De belangstelling was groot 180 mensen meldden zich aan.

Toen de club in 1994 verder ging als zelfstandige vereniging werd de naam gewijzigd in Argentum. Het doel van Argentum is om amateurfotografie te bevorderen door het uitnodigen van sprekers, gezamenlijke opdrachten uit te voeren en de resultaten met elkaar te bespreken. De fotografie is in de bestaanstijd van de vereniging natuurlijk ontzettend veranderd. In de eerste helft van haar bestaan ging het voornamelijk om zwart-wit fotografie, waarbij het zelf ontwikkelen en afdrukken in de doka een belangrijk onderdeel vormde. Dat aspect is nu helemaal verdwenen. Hoewel de meeste foto’s gemaakt worden met geavanceerde apparatuur, komt ook smartphone fotografie aan bod en worden alle nieuwe digitale ontwikkelingen op de voet gevolgd.
De leden van Argentum zijn serieus met hun hobby bezig. Sommigen zijn zo gedreven dat ze een vakopleiding zijn gaan volgen. Maar er is ook plaats voor gezelligheid tijdens de drie jaarlijkse excursies, het organiseren van de exposities, de twee clubavonden per maand en de avonden waarop een gastdocent college geeft over bijvoorbeeld macrofotografie of flitsgebruik. Ook richten de leden zich vier maal per jaar op een speciaal thema, dat bij aanvang wordt besproken door een professioneel fotograaf. Argentum is een zeer actieve club, die nieuwe leden – zowel beginners als gevorderden – van harte welkom heet.

Dit jaar bestaat Fotoclub Argentum 50 jaar. Dat wordt gevierd met een 6 tal exposities waaronder deze expositie in de Kruidentuin. Onze overige exposities kunt u vinden op: www.gooiagenda.nl/agenda

Voor meer informatie over Fotoclub Argentum kunt u terecht bij;

E: info@fotoclubargentum.nl
W: www.fotoclubargentum.nl