Petra van Velzen (1972)

‘Mijn fotografie richt zich vooral op ge├źnsceneerde portretfotografie die een mix is van fashion, fantasie en eigenheid.

Ik ben gefascineerd door het bijzondere van ieder mens, en voel me aangetrokken door mensen met een verhaal. In mijn fotostudio ben ik met passie voor esthetiek steeds op zoek naar de meest indringende manier om een persoon in beeld te brengen. Ik toon mijn modellen graag op een krachtige manier in een ge├źnsceneerde setting.’
 
 

Comenius Museum – Drag queen portretten

Tijdens Festival-OFF toont Petra van Velzen in het Comenius Museum een serie portretten van extravagante drag queens. In het museum zijn de portretten van de diva’s Dusty Gersanowitz, Abby OMG, Mona Mille en Sugi Riharsjah Soerjanto te bewonderen.

Als onderdeel van de Fotogram Concept Tentoonstelling toont Petra van Velzen als ‘the making of’ ook een aantal attributen uit de collectie van Lady Galore.

Op de foto links: Dolly Wood, op de foto rechts: Lady Galore

Website Petra van Velzen
 
 

Vintage en meer – Cherry Blossom

Op het adres Marktstraat 27 (nummer 30 op de plattegrond), bij Vintage en meer, toont Petra van Velzen ‘Cherry Blossom’

Flutter your wings
As if your branches were swaying
Spread your feathers
Like your blooming flowers