Foto: Janny Wierenga – Frank

Fotobond Fotojournalistiek

Right here, Right now

Leggen we de schoonheid van een bijzonder moment vast, of genieten we er alleen van? Maak je verbinding met fotografie, of bouw je een muur? Wat geef je mee aan de toekomst? Is alles al vastgelegd? Hoe kan een oud concept nieuw leven ingeblazen worden en vastgelegd worden? Het thema van het Fotofestival Naarden 2017 is ‘Right here, right now’. Het geeft geen antwoord op deze vragen, maar nodigt uit tot kijken, zien en keuzes maken.
De deelnemers van de landelijke groep  Fotojournalistiek van de Fotobond kijken, zien en maken keuzes: ‘Right here, Right now’. De groep bestaat uit vrijetijds-fotografen uit heel Nederland.

Elke deelnemer heeft zijn of haar eigen interpretatie meegegeven aan het thema, waarbij de documentaire of ‘verhalende’ waarde van de foto essentieel is.

De groep fotojournalistiek is één van de landelijke groepen van de Fotobond voor vrijetijdsfotografen. Bij de start in 1995 maakten zeven fotografen deel uit van de gespreksgroep. Ondertussen bestaat de groep uit ongeveer 35 vrijetijdsfotografen met een voorliefde voor de documentaire fotografie.

Contact: Jan Hendrik van der Veen
e-mail: journalistiek@fotobond.nl